Αναζήτηση

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;

Ενημερώθηκε: 30 Απρ 2021

Της ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

Θεματοφύλακας Α120Σ annapan1966@hotmail.com

Δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα Τρικλοποδιά


Ηταν να μην πάρει φόρα η τρελή και να αποφασίσει στα 55 της να γίνει και νομικός! Ωχ, Παναγία μου! Αλλά ομολογώ, ότι το καλό παράδειγμα και πρότυπο μου το έδωσε ο γνωστός σε όλους μας πλέον Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ο οποίος έβαλε τον κ@λο του κάτω και μελέτησε όλους τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις και μας τα έδωσε στο πιάτο βάζοντας τα γυαλιά σε δικηγόρους και φεισμπουκικούς σωτήρες και ο νοών νοείτω!


Από εδώ και εμπρός, επειδή ακολουθώ τα χνάρια του Παναγιώτη και έχω πέσει με τα μούτρα στη μελέτη (όπως έκανα τους προηγούμενους μήνες για την “πανδημία”, το εμβόλιο κλπ.) ίσως να αργώ λίγο αλλά θα σας ανακοινώνω μέσω των άρθρων μου όλα τα πορίσματα, στα οποία έχω καταλήξει και εφόσον είμαι σίγουρη, ότι αυτά είναι αξιόπιστα. Φαντάζομαι, ότι μετά από πέντε συναπτά έτη επικοινωνίας έχετε αντιληφθεί, ότι δε μου αρέσουν τα λόγια του αέρα ούτε ο,τιδήποτε είναι ανυπόστατο!

Και προχωρώ στο επίμαχο για σήμερα θέμα:


ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;


1) Μάσκα, τεστ και εμβόλιο αποτελούν ιατρικές πράξεις. Why? Because…

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄: ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ


Άρθρο 1 : Έννοιες, ορισμοί και πεδίο εφαρμογής του παρόντος


1. Ιατρική πράξη είναι κάθε πράξη που διενεργείται με σκοπό την με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.
2. Ως ιατρικές πράξεις θεωρούνται και εκείνες οι οποίες έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, εφόσον αποσκοπούν οπωσδήποτε στην ακριβέστερη διάγνωση, στην αποκατάσταση ή και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και στην προαγωγή της επιστήμης.
3. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση, η εντολή για διενέργεια πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων, η έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και η γενική συμβουλευτική υποστήριξη του ασθενή.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Η μάσκα και το εμβόλιο διενεργούνται -υποτίθεται- με σκοπό την πρόληψη. Το δε τεστ με σκοπό τη διάγνωση.

΄Αρα αποτελούν ιατρικές πράξεις!


Πώς είπατε; Μπορεί να μας πουν, ότι δεν αποτελούν επιστημονικές μεθόδους; Τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε! Και τι κάνουν; Πειράματα στο κεφάλι του κασίδη; Εκεί πάει αλλού το ζήτημα σε κώδικα Νυρεμβέργης και δε συμμαζεύεται και πιστέψτε με, δεν τους συμφέρει καθόλου!


2) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ;

Ούτε με σφαίρες, παίδες, γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ : ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ


Άρθρο 12 : Υποχρέωση συναίνεσης του ενημερωμένου ασθενή

1. Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή. 2. Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενή είναι οι ακόλουθες: (α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση. (β) Ο ασθενής να έχει ικανότητα για συναίνεση. (βα) Στην περίπτωση του ανήλικου ασθενή, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή επιμέλειά του. (ββ) Στις λοιπές περιπτώσεις κατά τις οποίες το άτομο δεν διαθέτει ικανότητα συναίνεσης η συναίνεση για την εκτέλεση ιατρικής πράξης δίδεται από τον δικαστικό συμπαραστάτη, εφόσον αυτός έχει οριστεί. Αν δεν υπάρχει δικαστικός συμπαραστάτης, η συναίνεση δίνεται από τους οικείους του ασθενή.

https://www.dent.auth.gr/sites/default/files/attachments/%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82%20%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%94%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82%202005.pdf ======================================================================== ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΟΒΙΕΔΟ / 1998 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ: Συναίνεση


Άρθρο 5: Γενικός κανόνας

Επέµβαση σε θέµατα υγείας µπορεί να υπάρξει µόνον αφού το ενδιαφερόµενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούµενης σχετικής ενηµέρωσής του. Το πρόσωπο αυτό θα ενηµερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέµβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το ενδιαφερόµενο πρόσωπο µπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του.

http://fst.aua.gr/sites/fst.aua.gr/files/oviedo_convention_gr.pdf ======================================================================= ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – UNESCO / 1950


Άρθρο 6- Συναίνεση

1. Κάθε προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική παρέμβαση πρέπει να διεξάγεται μόνο ύστερα από προηγούμενη, ελεύθερη και τεκμηριωμένη συναίνεση του ενδιαφερομένου προσώπου, βασισμένη σε επαρκή ενημέρωση.

http://angelidoustavroula.blogspot.com/2011/05/blog-post.html =======================================================================


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία! Ούτε μάσκες ούτε τεστ ούτε εμβόλιο δε δεχόμαστε χωρίς τη θέλησή μας! ΄Αμα γουστάρουμε και είμαστε μαζόχες, no problem! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! ΄Αμα δε γουστάρουμε όμως, να τα πάρουν και να τα βάλουν εκεί που ξέρουν!