top of page

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;

Έγινε ενημέρωση: 30 Απρ 2021

Της ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

Θεματοφύλακας Α120Σ annapan1966@hotmail.com

Δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα Τρικλοποδιά


Ηταν να μην πάρει φόρα η τρελή και να αποφασίσει στα 55 της να γίνει και νομικός! Ωχ, Παναγία μου! Αλλά ομολογώ, ότι το καλό παράδειγμα και πρότυπο μου το έδωσε ο γνωστός σε όλους μας πλέον Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ο οποίος έβαλε τον κ@λο του κάτω και μελέτησε όλους τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις και μας τα έδωσε στο πιάτο βάζοντας τα γυαλιά σε δικηγόρους και φεισμπουκικούς σωτήρες και ο νοών νοείτω!


Από εδώ και εμπρός, επειδή ακολουθώ τα χνάρια του Παναγιώτη και έχω πέσει με τα μούτρα στη μελέτη (όπως έκανα τους προηγούμενους μήνες για την “πανδημία”, το εμβόλιο κλπ.) ίσως να αργώ λίγο αλλά θα σας ανακοινώνω μέσω των άρθρων μου όλα τα πορίσματα, στα οποία έχω καταλήξει και εφόσον είμαι σίγουρη, ότι αυτά είναι αξιόπιστα. Φαντάζομαι, ότι μετά από πέντε συναπτά έτη επικοινωνίας έχετε αντιληφθεί, ότι δε μου αρέσουν τα λόγια του αέρα ούτε ο,τιδήποτε είναι ανυπόστατο!

Και προχωρώ στο επίμαχο για σήμερα θέμα:


ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;


1) Μάσκα, τεστ και εμβόλιο αποτελούν ιατρικές πράξεις. Why? Because…

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄: ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ


Άρθρο 1 : Έννοιες, ορισμοί και πεδίο εφαρμογής του παρόντος


1. Ιατρική πράξη είναι κάθε πράξη που διενεργείται με σκοπό την με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.
2. Ως ιατρικές πράξεις θεωρούνται και εκείνες οι οποίες έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, εφόσον αποσκοπούν οπωσδήποτε στην ακριβέστερη διάγνωση, στην αποκατάσταση ή και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και στην προαγωγή της επιστήμης.
3. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση, η εντολή για διενέργεια πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων, η έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και η γενική συμβουλευτική υποστήριξη του ασθενή.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Η μάσκα και το εμβόλιο διενεργούνται -υποτίθεται- με σκοπό την πρόληψη. Το δε τεστ με σκοπό τη διάγνωση.

΄Αρα αποτελούν ιατρικές πράξεις!


Πώς είπατε; Μπορεί να μας πουν, ότι δεν αποτελούν επιστημονικές μεθόδους; Τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε! Και τι κάνουν; Πειράματα στο κεφάλι του κασίδη; Εκεί πάει αλλού το ζήτημα σε κώδικα Νυρεμβέργης και δε συμμαζεύεται και πιστέψτε με, δεν τους συμφέρει καθόλου!


2) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣΚΑ, ΤΕΣΤ, ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ;

Ούτε με σφαίρες, παίδες, γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ : ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ


Άρθρο 12 : Υποχρέωση συναίνεσης του ενημερωμένου ασθενή

1. Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή. 2. Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενή είναι οι ακόλουθες: (α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση. (β) Ο ασθενής να έχει ικανότητα για συναίνεση. (βα) Στην περίπτωση του ανήλικου ασθενή, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή επιμέλειά του. (ββ) Στις λοιπές περιπτώσεις κατά τις οποίες το άτομο δεν διαθέτει ικανότητα συναίνεσης η συναίνεση για την εκτέλεση ιατρικής πράξης δίδεται από τον δικαστικό συμπαραστάτη, εφόσον αυτός έχει οριστεί. Αν δεν υπάρχει δικαστικός συμπαραστάτης, η συναίνεση δίνεται από τους οικείους του ασθενή.

https://www.dent.auth.gr/sites/default/files/attachments/%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82%20%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%94%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82%202005.pdf ======================================================================== ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΟΒΙΕΔΟ / 1998 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ: Συναίνεση


Άρθρο 5: Γενικός κανόνας

Επέµβαση σε θέµατα υγείας µπορεί να υπάρξει µόνον αφού το ενδιαφερόµενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούµενης σχετικής ενηµέρωσής του. Το πρόσωπο αυτό θα ενηµερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέµβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το ενδιαφερόµενο πρόσωπο µπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του.

http://fst.aua.gr/sites/fst.aua.gr/files/oviedo_convention_gr.pdf ======================================================================= ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – UNESCO / 1950


Άρθρο 6- Συναίνεση

1. Κάθε προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική παρέμβαση πρέπει να διεξάγεται μόνο ύστερα από προηγούμενη, ελεύθερη και τεκμηριωμένη συναίνεση του ενδιαφερομένου προσώπου, βασισμένη σε επαρκή ενημέρωση.

http://angelidoustavroula.blogspot.com/2011/05/blog-post.html =======================================================================


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία! Ούτε μάσκες ούτε τεστ ούτε εμβόλιο δε δεχόμαστε χωρίς τη θέλησή μας! ΄Αμα γουστάρουμε και είμαστε μαζόχες, no problem! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! ΄Αμα δε γουστάρουμε όμως, να τα πάρουν και να τα βάλουν εκεί που ξέρουν!


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:


Μα η κυβέρνηση -λέμε τώρα- έχει εκδώσει ΚΥΑ.


Βλα-κύα έχει εκδώσει, μαλα-κύα έχει εκδώσει, εν ολίγοις μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και παράνομη πα@@ριά!


Μα γιατί;


Επειδή, όπως ανέφερα και στο άρθρο μου περί των δικαιωμάτων μας, ισχύει η κάτωθι ιεράρχηση των κανόνων του δικαίου:

“Το Σύνταγμα υπερισχύει έναντι όλων των εθνικών νομικών πράξεων, και ακολουθούν ο νόμος, το προεδρικό διάταγμα και εν συνεχεία οι διοικητικές πράξεις. Οι ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσονται στο ίδιο τυπικό επίπεδο με το Σύνταγμα, ενώ οι υπόλοιπες διεθνείς νομικές πράξεις υπερισχύουν των εθνικών νομικών πράξεων, εξαιρουμένου του Συντάγματος.” Επομένως μία ΚΥΑ δεν μπορεί επ’ ουδενί να υπερτερεί του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων εφ’ όσον έρχεται σε αντίθεση με αυτά! Τελεία και παύλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:


Αυτό σημαίνει, ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς περιορισμούς, για να εξαναγκάσει τους πολίτες, να κάνουν το εμβόλιο! Οπότε πάλι εμπίπτει στους παραπάνω νόμους και είναι παράνομο!

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ;


Τότε του τραβάς μια μηνυσάρα από εδώ μέχρι την Αυστραλία και του παίρνεις και τα σ@βρακα!

ΑΝΤΕ, ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ!


ΥΓ1. Αν υπάρχουν νομικοί, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των πτηνών (βλ. κότες) και επιθυμούν, να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και όχι για να μας λένε ανοησίες τύπου φεισμπουκικού σωτήρα, είναι ευπρόσδεκτοι!


ΥΓ2. Στο παραπάνω σκεπτικό στήριξε ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου και αθωώθηκε, δηλαδή. Η μάσκα είναι ιατρική πράξη / Η ιατρική πράξη απαιτεί τη συναίνεση του ατόμου / Επομένως δεν μπορεί, να είναι υποχρεωτική!


ΥΓ3. Εξαιτίας των παραπάνω νόμων περί συναίνεσης σε ιατρική πράξη, ζητούν την υπογραφή του ατόμου που εμβολιάζεται. Βγάζουν την ουρίτσα τους απέξω και ο εμβολιαζόμενος έχει ακέραια την ευθύνη, για ο,τιδήποτε συμβεί!2.072 Προβολές2 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page